Ha Orbán Viktor az, akinek látszik (legalábbis az akinek én eddig láttam ;-), akkor Magyarország nagyon sokat köszönhet neki, és a továbbiakban is nagy szükségünk lesz rá. A Schmitt-féle plágiumügy kapcsán azonban felmerülhet, hogy talán mégis csal a látszat.

 Schmitt Pálnak le kell mondania. Lehet, hogy Habony Árpád és a szakembergárdája felkészítette a hitelességét ezzel végérvényesen feláldozó szegény Obersovszky Péter által készített interjúra, de így sem tudott semmi hihetővel előjönni, sőt végképp lenullázta magát. Még hogy kielégítette azt a kritériumot, miszerint "... vagy ... vagy a társadalom számára hasznos új és gyakorlatban hasznosított alkotás bemutatása". LOL. Bődületes csúsztatás. OK, az még elmegy, ha nem ér el új tudományos eredményt, de azért a doktori disszertciónak saját munkának , azaz újnak kell lennie. Attól, hogy nem kötelező új eredményt elérni, a plágium még nem megengedett. Aki plagizál, az nem óriások vállán áll, hanem simán behazudja, hogy ő az óriás. Meg hogy bevállal egy újabb dolgozatot! Mert az ő kedvéért majd csak ennyiből fog állni a PhD cím megszerzése, mi?! És a többéves kutatómunkát mikor fogja elvégezni? Legfeljebb addigra, mire lejár a mandátuma. Méghogy jóhiszeműen járt el?! Hát a Nagy Bartos átkai szakadjanak a fejére! Ezt Schmitt Pál soha nem fogja kimagyarázni. Innentől fogva akárhogy erőlködik, hogy kikeveredjen, csak elássa magát. Rosszat tesz a Fidesznek, a "jobboldalnak" és az egész országnak. Nekünk, magyaroknak (és Magyarország nem magyar állampolgárainak) nem az elnökünk többé. Mondjon le!

 Méltatlan, hiteltelen, a hebegés-habogásával és a szájából kapanyélként kilógó butaságával a hivatalát betölteni képtelen paprikajancsi. És itt kanyarodjunk vissza Orbán Viktorhoz! Miért ő az egyetlen támogatója Schmitt Pálnak? Miért van szüksége erre a marionettbábura? Csak azért, hogy mindent aláírjon? Akkor nem demokrata. Azért mert Schmitt tud róla valamit, amivel zsarolja? Akkor nem hiteles. Persze, azt is el tudom képzelni, hogy csak dacból ragaszkodik Schmitthez: Nem hajlandó kudarcot vallani, nehogy Kövér Lászlónak legyen igaza. (Na, nem mintha Kövér Lászó képes lenne megugrani egy olyan szintet, hogy kételyek nélkül lehetne alkalmasnak nevezni a Köztársasági Elnöki posztra ;-)

 Fut mostanában a Fidesznek és Orbán Viktornak más olyan tevékenysége is, amivel szerintem árt az országnak, pl. a válság közepén a foci eszetlen dotálása, ugyanakkor mérhetetlen forráselvonás a felsőoktatástól, amivel az ország jövőjét temetik el, de ez az erőteljesen szimbolikus Schmitt-ügy, úgy érzem, most mindenkinek átlépte az ingerküszöbét. Talán nem kellett volna annyit adni a szimbolikára, meg a hitelesség látszatának a szüntelen és kínos fenntartására, akkor nem okozna ekkora népszerűségvesztést ez az ügy, mi ;-)

 Persze lehet, hogy Orbán Viktor a népszerűségvesztéstől tartva kihátrál Schmitt mögül, hiszen népszerűtlen, nehezen védhető döntések megszavazásánál is elő-előfordul vele, hogy "véletlenül" a párthűséggel szembe menve szavaz a parlamentben, hogy évek múlva ne lehessen rákenni a döntést, de ha most is csak a nészerűségvesztéstől való félelmében és nem Schmitt méltatlanná válása miatt gondolja meg magát, akkor lehet, hogy már úgyis késő...

 Aki ennyire azonosul az immár illegitim Schmitt Pállal, mint Orbán Viktor, az lassan (vagy nem is olyan lassan) összenő vele, és illegitimmé válik maga is. Ha pedig elveszti a fenomenális szavazatvonzó-képességét, hogyan őrzi meg a hatalmát a Fideszben? Nem lesz már többé az a minden háborút eldöntő nagyágyú, aki eddig volt. Így persze elképzelhető, hogy a Fidesz is búcsút inthet a következő választási győzelemnek, de ha ezáltal Magyarország az erkölcsi megtisztulás, és az árkok betemetésének útjára lép, akkor még az is lehet, hogy megéri.

 Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Mutassuk meg a ványadt nyugatiaknak, hogy egészséges a demokráciánk! Kitört a fülke-ellenforradalom! Előre!

 

U.I: Azzal, hogy a KDNP ki akarja zárni a saját bátorságától megrészegülve egy kissé túlzó küldetéstudattal és egoizmussal átitatva, nem éppen profi politikus módjára — de azért messzemenően helyénvaló módon — nyilatkozó Szalma Botondot a soraiból, tulajdonképpen kihúzta a "keresztény" jelzőt a neve elejéről. Na, jó éjszakát!

A bejegyzés trackback címe:

http://urleny.blog.hu/api/trackback/id/tr704355043

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.04.02. 10:21:36

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Űrlény Lajos · http://urleny.blog.hu 2012.04.02. 00:05:49

Hoppá, most néztem bele pár blogba, hát azt látom, hogy többen is elég hasonló véleményen vannak, mint én. Esküszöm, nem plagizáltam!