Kedves emberek!

Talán nektek is feltűnt, hogy az utóbbi hónapokban megtöbbszöröződött a humanitárius katasztrófák által sújtott közel- és kicsit távolabbi -keleti és -déli országokból Magyarországra érkező menekültek száma. Mivel nem tudok róla, hogy az utóbbi időben akkora változás állt volna be a szóban forgó forrongó területek életében, ami indokolná ezt az ugrásszerű növekedést, akár még azt sem tartom kizárhatónak, hogy egy tudatos erő szervezi ezt a népvándorlást, hogy destabilizálja Európát. Javítsatok ki, ha cáfolhatatlan bizonyítékaitok vannak ennek az ellenkezőjéről, de ha valaki így akar kiszúrni velünk, arra enyhén szólva be fogok rágni.

A problémára válaszul a magyar kormány nekiállt gőzerővel kerítést építeni. Egyes nyugati elemzők szerint ezt azért nem kellett volna meglépni, mert ezzel csak arra ösztönözzük a migránsokat, hogy húzzanak bele, és jöjjenek át, amíg tudnak. Na de ez miért baj?! Nem úgy volt, hogy szükségünk van bevándorlókra, és örülnünk kell nekik? Vagy ez egy olyan freudi elszólás volt, ami rávilágít arra, hogy a liberálisok sem örülnek azért annyira a menekültáradatnak?

Egyébként is elmérgesedett társadalmi vita dúl a kérdésben, a bevándorlás támogatói és ellenzői egyaránt ölre mennének az igazukért. A "haladó szellemű" sajtó fényképein minden menekült kisgyerek vagy gyönyörű nő, az "Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága" pedig nem átall azzal érvelni, hogy nem kell attól tartanunk, hogy a muzulmánok megerőszakolnak itt bárkit is, hiszen otthon ezért halálbüntetést kapnának, tehát százszor is meggondolják, érdemes-e. Eddig úgy hallottam, a halálbüntetésnek nincs elrettentő ereje, erre most kénytelen vagyok megtudni, hogy nemcsak hogy nagyon hatékony, hanem egyenesen az iszlám erkölcsi felsőbbrendűségének záloga.

Egyszer már kifejtettem, úgy látom hogy: az idegengyűlölet nemhogy egyidős, hanem nyilván öregebb, mint maga az emberiség. Csoportokban élünk, dolgozunk, hasznos túlélési technika hát, ha rokonszenvezünk a saját csoportunk tagjaival, és gyűlöljük más csoportok tagjait. Azt hiszem, az idegengyűlölet szinte(?) minden esetben elkerülhetetlenül fellép, ha egy közösség úgy érzi, hogy fennáll a veszélye annak, hogy egy másik, idegen közösség számbeli vagy más (pl. gazdasági) fölénybe kerüljön hozzá képest, életteret, erőforrást "bitoroljon" el tőle, stb.

A muzulmán bevándorlók pedig különös félelemmel töltenek el minket, európaiakat, ami nem véletlen: A nyugati társadalom atomizálódott, a nagycsalád vagy a még tágabb vérségi csoportok kötelékei nagyon meglazultak. Magunk döntjük el, hogyan alapítunk családot, nem pedig a szüleink, akiktől felnőve elköltözünk, eltávolodunk. A munkának és a saját atomi családunknak élünk, nincs bandánk, ami mögöttünk állna, ha esetleg szemet szemért, fogat fogért módon akarnánk vérbosszút állni a minket ért sérelmekért. Önbíráskodás helyett jogállami irányba mozdultunk el. Bizonyos szemszögből nézve erőszakmentes, együttműködő ez a fajta társadalmi berendezkedés, más szempontból viszont magányos, egymástól elidegenedett egyénekből áll, és mindenki a maga szerencséjének a kovácsa: Mindenki azt kapja, amiért saját maga megküzd; ha elbukik, utcára kerül. Egy ilyen széttagolt társadalom egyedei védtelenek a szorosabb szövésű muszlim (vagy itthoni példával élve cigány) társadalom tagjaival szemben, ugyanakkor falanszter-szerkezetű hangyabolyként együttműködve hatékonyabban érünk el bizonyos célokat.

A másfajta társadalmi berendezkedés mellett a vallási, ideológiai, családi életbeli különbségek (másság tolerálása, nők egyenjogúságához való ragaszkodás, stb.) sem elhanyagolhatóak. A többségi társadalomtól nagyobb csoportokban elkülönülő bevándorlók évszázadok alatt sem integrálódnának annyira, hogy egynek érezzék magukat a többségiekkel. Ez persze önmagában nem baj, hiszen a nálunk élő zsidók is ragaszkodnak a saját identitásukhoz, és a közel-keleti keresztények is megőrizhették azt, amíg az ISIS rájuk nem rontott.

Szeretnék hinni benne, hogy a békés multikulti berendezkedés hosszú távon fenntartható, de azért néha túlzónak érzem azt a belülről érkező nyomást, ami gyakorlatilag csak a nyugati civilizációtól várja el, hogy felnőttként viselkedve eltűrjön, elviseljen, toleráljon minden bevándorló idegen kultúrát. Ahogy ezt nem várjuk el mondjuk egy "primitív" törzsi társadalomtól, ugyanúgy nem várhatjuk el a vidéki Európától sem, mert bizonyos fokig az is olyan hagyományos társadalom, amelyet bennszülöttként valamennyire megillet az "idegenkedés joga". A multikulti természetes közege a metropolisz, nem a kisváros, főleg nem a falu!

Hosszú vívódás után sem tudom eldönteni, hogy mi a nyugati civilizáció legnagyobb értéke: a kereszténység vagy a liberalizmus? Talán nem is jöhetett volna létre a liberalizmus a kereszténység türelmessége nélkül, és a kereszténység sem lehetne egyre inkább emberarcú a liberalizmus nélkül. Szóval ha a valaminek örülök ma Európában, az a modern liberális kereszténység. De vajon az újonnan bevándorló iszlám elég liberális lesz-e ahhoz, hogy integrálódjon és ne akarja elpusztítani a mi kereszténységünket és liberalizmusunkat?

Nem csorbulna a liberális és szekuláris jogállamiság egy iszlám többségű és vezetésű európai országban? Vagy mi lenne ha a harmadik világháború épp egy Európában hatalomra jutó, iszlám holokausztot indító szélsőjobb kormány ténykedése nyomán törne ki? Tartok tőle, hogy mindkét fenti lehetőség bekövetkezhet a jövőben, mert képtelenek leszünk a harmonikus együttélésre. Ha csak nem változunk meg alaposan mi, nyugatiak is. Én azonban nem szeretném, hogy az európai civilizáció történelmében törés következzen be, mert hiszem, hogy az egész emberiségnek szüksége van ránk a jelenlegi formánkban, különösen most, hogy az egész Föld bolygó válság előtt áll többek között a globális felmelegedés kapcsán. Mindezt összefoglalva meggyőzhető vagyok ugyan az ellenkezőjéről, de azért úgy látom, hogy stratégiai szempontból nem szerencsés nagyszámú muzulmán menekültet tartósan befogadnunk.

Viszont azt sem mondhatjuk, hogy azonnal menjenek vissza, ahonnan jöttek, nem a mi gondunk, ami velük történik. Vállaljunk felelősséget értük! Nyújtsunk segítséget nekik! Aki már elkecmergett idáig, hadd kapjon szállást, enni, inni és egy pár jó szót, törődést! Támogassuk a konfliktuszónákhoz közeli menekülttáborokat és befogadó országokat! Ha kell, indítsunk keresztes hadjáratot az ISIS ellen! Segítsük a háború sújtotta országok újjáépítését és politikai konszolidációját! De ne olyan manipulatív és haszonleső módon, ahogy az USA azt jelenleg teszi. Ha magunkra haragítunk egy népet, mondjuk azzal, hogy általunk támogatott bábkormányt ültetünk a nyakukra, azzal nem nyerhetjük el a szimpátiájukat. Ha pedig egy nép gyűlöl minket, azt egyszerűen nem tudjuk legyőzni. Mindig megtalálja a módját az ellenállásnak, és félő, hogy egyre véresebb módon.

Vállaljunk értük felelősséget, mert az emberiség, sőt az egész Föld egy nagy család, és sok nehézséggel nézünk szembe így együtt, amelyek közül ez a népvándorlás messze nem a legnagyobb. Mi, gazdagok segítsük a szegényeket, hogy megerősödhessenek, mert az ő erejükre is szükség lesz az előttünk álló nehézségek leküzdésében. És ne csak az idegenek szegényeivel törődjünk, akik most hirtelen megjelentek a radarernyőnkön, hanem a saját első világbeli szegényeinkkel is, akik mindig velünk vannak! A szegények felzárkóztatása azt eredményezi, hogy a rendelkezésre álló emberi erőforrás összességében jobb minőségű lesz, és jobban boldogul az egész társadalom.

Legyünk tehát egy kicsit baloldaliak, és karoljuk fel a gyengéket! De a legjobb, ha ezt nem egy adott ideológia vagy eszmerendszer szigorú keretei között tesszük, mert annak általában rossz vége van. Egy elvtelen belterjes uram-bátyám hagyományos törzsi rendszer lehet, hogy kevéssé hatékony és esendően emberi, viszont egy merev ideológia uralma általában pokoli: Ki szeretne az katolikus inkvizíció, a muzulmán ISIS vagy a materialista kommunisták diktatúrájában élni? Vagy hogy mindezt a gyakorló keresztények nyelvére lefordítsam: „Irgalmasságot akarok, nem áldozatot. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket."

A bejegyzés trackback címe:

http://urleny.blog.hu/api/trackback/id/tr607756976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

lpt1 2015.09.07. 21:21:35

1) en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Civil_War#Course_of_events

2) Tehát ott tartasz, mint Angela Merkel, egy érző szívű nő, aki nem várta ki, meddig játszik Orbán az egy szál ruciban menekülőkkel a hidegben.

2a) "A szakember emlékeztetett: tavaly januárban Orbán Viktor operatív törzs felállítását kérte Pintér Sándor belügyminisztertől az ukrán válság miatt. Ekkor úgy számoltak, ha Ukrajna kettészakad, nagy számú menekült érkezhet Magyarországra. Az operatív törzs ülésén elhangzott: hazánk szükség esetén akár 170 ezer menekültet is be tud fogadni, Pintér akkori víziói szerint 15 ezer menekültnek akár négy órán belül is képesek lennének szálláshelyet biztosítani." No, akkor kik rallyztak a Keletiben?

3) www.channelnewsasia.com/news/world/german-industries-make/2105990.html Ők kiválogatják a javát. Ahogy az egyszeri migráns fogorvos mondta: kívánja, hogy Orbán olyan országot tudjon építeni, ahová bevándorolnak az emberek, de bocsi, ő most megy tovább :P

www.dailymail.co.uk/news/article-3225014/How-Muslim-migrants-converting-Christianity-Germany-hundreds-boost-chances-winning-asylum.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490 Annyit nyomnak, mint egy KDNP tag